Postat 2011-04-21, klockan 15:53:08 i "Okategoriserat och sånt". Kommentera här (0) »

21 avril.

Snabbt inlägg från skoldator: hade just världens skummaste konversation med en hjälmbeklädd fransman i tidningshandeln. Lyssnade kanske inte jättenoga utan funderade mest på hur jag skulle kunna ta mig därifrån, men det började i alla fall med att vulkaner behövs på jorden för annars exploderar alla hus och slutade med att om jag har vänner som är rädda att dö 2012 måste jag absolut övertala dem att sluta med det och leva sitt liv här och nu (och så var det nåt med atombomber också).

        Postat 2011-04-20, klockan 16:45:06 i "Internat och skola och sånt". Kommentera här (1) »

20 avril.



Hej.
I dag är jag sjuk.
I dag gick min sko sönder.
I dag har jag köpt tågbiljetter till Paris.


        Postat 2011-04-11, klockan 21:36:01 i "Internat och skola och sånt". Kommentera här (1) »

Fulbert II.



Det här är Fulbert, Peruken, som fick följa med mig runt på skolan en stund i dag. Vi fick lite nya vänner tillsammans och sjöng nationalsången. Har haft en av mitt livs bästa dagar tror jag.


        Postat 2011-04-10, klockan 20:18:30 i "Helger och lov och sånt". Kommentera här (3) »

Fulbert.

Ack, söndag. Jag gillar inte söndagar men den här är helt okej.



Ville bara titta in och visa vem som har namnsdag i dag. Det faktum att Fulbert får en egen namnsdag är väl skäl nog att bo i det här landet.



Ni får en hund också när jag ändå håller på. En som bits när man äter middag och slemmar ner ens fingrar innan man ska till skolan men vi är polare i alla fall.


        Postat 2011-04-09, klockan 14:15:49 i "Helger och lov och sånt". Kommentera här (0) »

Reste tranquille.



Så här lugnt tar vi det i dag. Ska tydligen på soirée i kväll men kan chilla några timmar till.
Åt just ål för övrigt, med selleri. Vad händer med världen.


        Postat 2011-04-08, klockan 22:40:08 i "Internat och skola och sånt". Kommentera här (1) »

Sans peur du lendemain.


Hej kära läsare.
I dag har jag klättrat på en klättergrej, för det är uppenbarligen helt normalt att göra under idrottslektioner i detta land.
Det är väl några 25-30 grader här nu och hjärnan kokade på skolbussen. Badrummet på internatet luktar campingsemester när fönstren står öppna, vilket kanske inte låter så kul, men som faktiskt är så trevligt att jag kreverar. (Undrar om användandet av "kreverar" i positiva sammanhang liknar att säga att något är "fruktansvärt fint". I så fall får jag sluta.)

Jag vill åka världen runt. Vem är på?


        Postat 2011-04-07, klockan 21:19:32 i "Okategoriserat och sånt". Kommentera här (0) »

Jeudi.

"Men om man fruktar framtiden beror det på att man inte klarar av att bygga upp nuet, och när man inte klarar av att bygga nuet intalar man sig att man kommer att göra det i morgon och då är det kört eftersom morgondagen alltid blir i dag, förstår ni?"

Läser bra bok (Igelkottens elegans eller L'élégance du hérisson av Muriel Barbery), lyssnar på bra musik (ska ska det vara om våren), har det bra.



        Postat 2011-04-05, klockan 21:04:58 i "Internat och skola och sånt". Kommentera här (0) »

Jupilles.

Den här dagen har jag mest tillbringat på ett bussäte. När jag inte satt på bussätet befann jag mig exempelvis på en knäpp utställningsaktig grej i ett knäppt träbitsbeklätt hus tillsammans med mina bildgruppspolare.


Här handlade det om skogen. Kikare med fåglar i och askar man skulle sticka in händerna i och filmer om träskor.



Skog. Karta. Skogskarta?


På bottenvåningen fanns akvarellmålningar föreställande fjärilar och trollsländor bland annat. Sådana där ypperligt välgjorda och tämligen tråkiga små saker.


Sedan åkte vi lite mer buss och hamnade i skogen. Eftersom vi är sådana där konstnärliga typer skulle vi bygga minihus av pinnar (det går till så på det här stället). Det här var mitt. Hundkoja där bredvid om ni undrar.


Vi väntade på Angelique som byggde en lyxvilla. Hur kan det vara fullt av höstlöv på marken när träden blommar?


Fint väder var det. Annars hade det nog varit en hemskt tråkig utflykt. Nu blev den trevlig istället och det är ju alltid trevligt med trevliga saker.


        Postat 2011-04-04, klockan 21:09:14 i "Platser och sånt". Kommentera här (1) »

Parcé-sur-Sarthe.

Här kommer ett här-bor-jag-inlägg.



Parcé är en mycket liten och mycket trevlig by som ligger ungefär en mil utanför Sablé. När man är på väg in i byn kan man läsa på små skyltar: "Litet karaktärssamhälle." Som om staden på förhand vill ursäkta sig så smått för sin litenhet.

Där finns två bagerier, en liten mataffär, en slaktare och en frisör och ett apotek och ett postkontor och det är väl det ungefär. Ibland när jag sitter i mitt rum med fönstret öppet kommer någon tant och någon gubbe kanske vandrande med baguetten under armen men mer trafik än så är det sällan på min trottoar. Gatlyktorna släcks vid midnatt och tänds igen klockan sex på morgonen.



Hela Parcé är beläget på en liten kulle vilket är behagligt exempelvis under springturer. Man kan promenera omkring nere vid ån och så har stan en riktigt groovy kyrkogård också. Och massa trädgårdar där man, som jag nämnt, vill stanna ungefär för alltid.



Sedan bor där en massa katter med. Om någon undrar så är den lurviga saken min favorit. Kan vara därför han/hon/den tar upp fem av sex kattbilder i detta inlägg.

End of här-bor-jag-inlägg.


        Postat 2011-04-04, klockan 00:37:43 i "Helger och lov och sånt". Kommentera här (1) »

Des... fleurs?

Jag vet inte riktigt om det är vår eller sommar, men jag vet att jag var ute och vandrade vid halv åtta i kortärmat och tog en massa fotografier av blommor och dylikt.


Hittade ett hus jag vill bo i. Ännu ett. Måste börja spara snart till att köpa alla dessa franska små hus.


Nere vid ån finns världens bästa trädgårdar. Vet inte vad jag menar med bästa men jag vill nog bo där med. C'est un jardin extraordinaire... Öh.


Blommor var det ja.


Det här är vatten.


Om jag säger "kika över muren" så säger ni nog inte Anders F men kikade det gjorde jag i alla fall. Uppenbarligen.


Sa åt det här trädet att det var vackert. Men vad då? Det är det ju.


Och så lite mer blommor. Jag är nog inte någon naturfotograf direkt.

Nu ska jag verkligen absolut sova för i morgon är det måndag. Cheers.


        Postat 2011-04-03, klockan 17:19:31 i "Helger och lov och sånt". Kommentera här (3) »

Le cygne noir.

Hej damer och herrar och småbröder.
I går var jag och syrran på bio och såg Black Swan. Inte min typ av film men den var fint gjord i alla fall. Så jag ritade en bild, den är där nere, eller en del av den åtminstone. Förresten är det kul med dubbad film, särskilt när någon skriker "quoi".

Jag har nu mindre än tre månader kvar här. Det är mindre kul. Vad göra? Ska till Paris snart. Slutar ha lektioner tionde juni men slutar skolan första juli för övrigt, intressant.


        Postat 2011-04-02, klockan 11:16:31 i "Okategoriserat och sånt". Kommentera här (1) »

Un poisson d'avril.

Ja precis, en aprilfisk. Aprilskämt i Frankrike är väl i stort sett samma grej som i Sverige, frånsett, ja, fisken. Man kan nämligen skämta med någon också genom att klistra fast en fisk på personens rygg. Vi klistrade fast en liten pappersfisk på historielärarens jacka när han inte såg (hemskaste läraren ever) men han bara ryckte loss den så att den blev alldeles skrynklig och la den på katedern. Vi trakasserade även samma lärare genom att låtsas sova så fort någon sa "chou-fleur" (blomkål...). Han blev lite deppad tror jag.

Aprilskämt finns tydligen lite överallt. Och fiskar med:
"April april, din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill."
"Poisson d'avril."
"Aprillia, aprillia, syö silliä, juo kuravettä päälle." ("April april, ät sill och drick lervatten till" enligt Wikipedia.)
Ser ni? Makes sense på något vis. Tills tyskarna kommer: "April, April, der macht was er will." Aha. Vad betyder det då.

Den här fisken vill jag ha:


        Postat 2011-04-01, klockan 20:04:51 i "Okategoriserat och sånt". Kommentera här (3) »

1 avril.



Hej igen.
Jag tänkte lite på min blogg och kom fram till att jag nog mest har klagat här.
Så jag tänkte bara ordna lite motvikt och säga att jag är helt otroligt lycklig idag. That's right. I said it. Att åka hit hamnar (radera alla klichéer i era bakhuvuden och bara lyssna. Läs menar jag) lätt på min topp tre-lista över bra beslut i livet. Kanske som nummer ett. Antagligen som nummer ett.
The KKK took my baby away... Okej nu orkar jag inte vara seriös längre. Jag är faktiskt hungrig. Och glad.
Ska uppdatera bra de tre månader som återstår.

Nån som vill höra om första april i Frankrike förresten? Någon? I så fall skriver jag om det, men då får någon faktiskt kommentera.
Cheers! ♥

(Förresten är klockan över åtta och himlen fortfarande blå.)


        Postat 2011-04-01, klockan 17:58:23 i "Helger och lov och sånt". Kommentera här (0) »

Vendrrrrrredi.



Hay! Kom hem från skolan från en stund sedan och ska strax ut och springa, ville bara visa det fina vädret först. Så där är det, där uppe. Vädret. Jaha...
Vi hörs nån gång igen.

PS. HUMLOR I MITT RUM. DS.