Postat 2011-01-16, klockan 22:50:24 i "Platser och sånt". Kommentera här (3) »

Voilà.



Kaboom! Här är några bilder på mitt nya rum samt på den boktrave som ligger på mitt skrivbord. Det enda i bokväg jag tog med från Sverige i september var (halva) Sagan om de två tornen och Sagan om konungens återkomst. Hur länge räckte det, liksom?

I morgon är det måndag. Hamstern och jag är too cool for school men vi ska tydligen dit ändå?! Vart är världen på väg.
Och just det! Det var sol en stund i dag. Jag springer i shorts men inte i t-shirt, det är lagom. Cheers.


        Postat 2011-01-15, klockan 01:08:26 i "Platser och sånt". Kommentera här (1) »

Coucou.



Här är nåt. Njut eller låt bli, kom in eller stå kvar. Ledsen för skräckfilmsfeelingen, det är liksom mitt i natten och jag har faktiskt aldrig satt ihop en film förr.
Nu ska jag slänga mig i dubbelsängen. Vi hörs.

Edit: de tog mitt ljud. Cool pour eux. Elakt...


        Postat 2011-01-09, klockan 00:08:55 i "Okategoriserat och sånt". Kommentera här (0) »

Les temps sont durs pour les rêveurs.

WOW ett inlägg med bilder i! De blir alltmer sällsynta, tycks det mig. Vill inte gärna dra med storkameran till internatet, men då jag faktiskt hann med att rota fram min lilla skrotkamera under min av snön kraftigt förkortade (TRE dagar) vistelse i hemlandet blir det nu enklare att dokumentera små värdelösa vardagssaker. Som väntan på bussen den sista måndagsmorgonen hos gamla värdfamiljen:


Eller en liten random promenad fram och tillbaka till nåt ställe en torsdag eftermiddag:


Den sista bilden hade jag redan tagit men då var det sommar och förmiddag. Nu var det vinter och eftermiddag. Så jag tog den igen.

I går packade jag ner alla mina saker i fem väskor (hur i hela fridens och galaxernas och de läskiga katterna på bilden på väggen i mitt rums namn blev det fem?) på en halvtimme och sen åkte jag cirka tio kilometer och flyttade in hos min nya värdfamilj. Jag har redan utväxlat (heter det utväxlat? Shit, utbytesstudentssyndromet strikes again. Det här är dåligt för min författarkarriär. Men det heter det nog) fler ord med min nya värdsyster än jag sammanlagt gjorde med mina gamla under de knappt fyra månader som jag bodde där. Bådar gott. Apropå gott fick jag dem att köpa nyttiga flingor, hoppas inte att de kommer att hata mig för det när det upptäcks.

I morgon ska jag ta kort på mitt rum eftersom mamma tjatar annars. Men nu är klockan 00:08 och jag skulle sova senast tolv så godnatt.


        Postat 2011-01-05, klockan 09:25:35 i "Internat och skola och sånt". Kommentera här (1) »

La chaussette de Dobby.

Nämen hallå. Tredje dagen på terminen är här och det är ingen speciell dag överhuvudtaget. Frånsett det faktum att min absoluta favoritlärare (där var jag ironisk men det är det ingen som vet för jag lever ett så hemligt liv) har försvunnit från jordens, eller åtminstone skolans, yta för några dagar. För bra för att vara sant nästan, ty onsdagsmorgnarna brukar annars spenderas i ett kvavt klassrum tillsammans med just denne lärare. Inte mindre än två timmar lång är den lektionen och den slutar alltid med att jag tror att jag kommer att dö. Vilket jag förstås aldrig gör. Men ändå.
Nu sitter jag i alla fall i CDI med Lucie och Julien och vill mest sova. I går köpte jag fransk tandkräm för första gången i mitt liv. Den kommer i en liten låda här, skumt ju. Hade nämligen gått in för att ännu en gång blända min omvärld med min lysande intelligens och lagt necessären i handbagaget på hemvägen. Så guess what? De tog den. De tog min tandkräm.

Nu ska jag göra nåt annat så adjö. Har jag skrivit q istället för a eller ¨ istället för ä någonstans är det inte mitt fel.
Au-dessus et dehors (?).

Och förresten. Rubriken tillägnas världens bästa lillebror.