Postat 2011-02-26, klockan 15:54:43 i "Helger och lov och sånt". Kommentera här (2) »

Les vacances.



Satt och ritade när jag plötsligt insåg att det regnade. Vad gjorde jag? Rusade för att stänga fönstret? Nää, jag grep tag i kameran och började fotografera i stället. Bravo.
Har lov nu förresten. Två veckor. Här ska sovas.


        Postat 2011-02-19, klockan 01:10:23 i "Okategoriserat och sånt". Kommentera här (1) »

Prrrr.

Laddade upp Parisklippet på Vimeo istället för det allvetande Youtube, hoppas att det ska funka nu? Hojta gärna annars. Cheers


        Postat 2011-02-18, klockan 18:44:27 i "Äventyr och sånt". Kommentera här (1) »

Au soleil/Elin+Sablé/Tu me manqueras.



Picknick i slottsparken och galet mycket skratt. Mycket blondie i filmerna men så blir det när bloggaren även är kamerainnehavaren.


        Postat 2011-02-18, klockan 18:28:59 i "Äventyr och sånt". Kommentera här (1) »

Sous la pluie/Elin+Paris/Tu m'as manqué.



Vi gick till fots upp till första våningen av Eiffeltornet, vi åt crêpes sittande på en trottoarkant i Montmartre, vi sjöng Aux Champs-Élysées på Champs-Élysées. Ytterst angenämt. Här kommer Paris, the movie.


        Postat 2011-02-14, klockan 21:43:58 i "Äventyr och sånt". Kommentera här (1) »

Tu sais que j'ai raison.

Nu har jag hämtat mig från dagens alla hemskheter (1. Någon kastade chokladpudding på min nya kjol. 2. Azoria.com laggade och jag blev nästan tvungen att gå och hämta mitt lexikon. 3. Jag insåg jag måste gå upp klockan 06:50 i morgon.) och packat alla mina saker inför Parisresan.
Ska till Paris.
Med Elin.
I morgon.
Hon kommer antagligen typ fastna i metron och sen hittar jag henne tre timmar senare alldeles blöt på taket av Triumfbågen men det blir ändå trevligt.


        Postat 2011-02-11, klockan 20:02:45 i "Okategoriserat och sånt". Kommentera här (3) »

Au printemps.



Hej hej jag är lycklig och himlen är blå, klockan är fyra i Japan men hesten är vaken ändå, Elin kommer nästa vecka och jag längtar så, jag har mutat en mec som ska skaffa oss lite champagne och bättre än så här är det faktiskt extremt svårt att må, i alla fall om man är jag.


        Postat 2011-02-08, klockan 20:26:28 i "Internat och skola och sånt". Kommentera här (2) »

Un coeur eclaté.

Kaotisk dag det här. Den blev kaotisk ungefär klockan tjugotvå över tio på morgonen, när jag kom tillbaka från min lilla promenad till posten, och stötte ihop med poliser och gråtande klasskompisar. En tjej i min klass hade försökt begå självmord och hittats inne på flicktoaletten. Här, till skillnad från i Sverige, är det inget man gömmer undan och håller hemligt, utan lärarna pratade med hela klassen om det som hade hänt och sedan återgick de elever som inte var alltför illa berörda till arbetet. Vill inte prata så mycket om det men jag kommer nog aldrig mer att besöka den toaletten.


        Postat 2011-02-07, klockan 20:12:14 i "Mat och sånt". Kommentera här (0) »

Les dîners...

Franska middagar. Jag säger bara det.
Tycker ärligt talat att man borde bli varnad dagen innan. "I morgon kommer ett par vänner över och käkar lunch med oss, så räkna med att fem-sex timmar av din dag försvinner vid matbordet." Eller så. I går vid tvåtiden ropade min värdmamma på mig och Mélody, och runt sju lyckades jag slinka därifrån för att gå och packa internatväskan.
Så, bara en fråga.
HUR ÄR DET ÖVERHUVUDTAGET PÅ NÅGOT VIS FYSISKT MÖJLIGT ATT ÄTA I FEM TIMMAR?
Jag önskar att det faktum att jag själv gjort just detta innebar att jag kunde svara på den frågan, men jag tror inte det tyvärr.


        Postat 2011-02-06, klockan 01:12:51 i "Mat och sånt". Kommentera här (1) »

Okai.

Åt just middag.
Ville bara berätta det.


Googlade "Frankrike mat" för det tyckte jag verkade bra.


        Postat 2011-02-05, klockan 15:56:21 i "Mat och sånt". Kommentera här (1) »

Samedi.

(Ge mig inspiration till rubriker va.)



Titta vad jag hittade när jag och min värdmamma var och handlade i går.
Det är ungefär som polarbröd, eller vad det heter, och hade jag haft tillgång till lite bregott och hushållsost så hade det nog funkat. Fast ja, det funkade ändå. Men inte på nåt särskilt svenskt vis.

I dag ska jag slöa, slappa, löpträna och rita. Yeah.

        Postat 2011-02-02, klockan 20:46:20 i "Internat och skola och sånt". Kommentera här (1) »

"Ne change pas."

Heeey le monde.
Den här eftermiddagen har varit fabulös. Den började vara fabulös ungefär klockan två, när jag fick höra att jag hade en awesome klädstil och aldrig borde ändra på mig för jag var perfekt som jag var. Wait wut? Kände coolnessen växa där alltså. Sedan blev den (eftermiddagen/kvällen) allt mer fabulös och nådde sin höjdpunkt strax innan kvällens rökpaus (nej mamma jag röker inte, inte så ofta i alla fall) när Jonathan förstörde min sko. (Ja mamma den är fixad nu.) Längesedan jag skrattade så mycket senast.

I morgon ska jag till la gare och köpa Parisbiljetter, ty nästnästa vecka kommer min käraste Elin på besök. Det är fabulöst det med.


Ni får en ritad bild för det är allt jag har råd med.


        Postat 2011-02-01, klockan 20:40:36 i "Okategoriserat och sånt". Kommentera här (0) »

La vie est un rêve, c'est le réveil qui nous tue.

Nu har jag avslutat mina reflektioner om den senaste månaden. Som ni har väntat.
Jag har bland annat kommit fram till:

1. Saknad är en konstig grej. Grej? Känsla. Exempel: Jag kan sitta och prata med en person på msn i en och en halv timme och inte nödvändigtvis känna mer än att det är kul att prata ett tag. Sedan kan jag plötsligt befinna mig på en fransk restaurang (ätande en jättegod galette med ägg och pommes, entre parenthèses - jag tror jag får skriva ett inlägg om galetter nån gång) och ha ett stort hål i magen bara för att Night fever spelas och jag och personen såg på Saturday Night Fever i Sverige under jullovet. Jag menar, kom igen.

2. Crêpes är, helt seriöst, det godaste som finns. Det är så gott att jag exkluderade det ur mitt bakverksförbud. Jag menar, jag äter inte ens croissanter, och då bor jag ändå i Frankrike. Men crêpes...
... Ja precis.

3. ...

Okej, så mycket mer än så var det kanske inte.


Random bilder are random.

Då och då är jag så lycklig att jag inte kan låta bli att le stort för mig själv. Löjligt va? Visste ni förresten att intensiv lycka kan vara lika fysiskt påfrestande att känna som intensiv ångest? På precis samma sätt fast ändå helt annorlunda?
Äh. Jag får väl träna lite bara.


        Postat 2011-02-01, klockan 10:26:53 i "Internat och skola och sånt". Kommentera här (1) »

Maaaaardi.

Okej, okej, mammor och mostrar och alteregon och sådant. Ska uppdatera lite oftare.

Just nu är jag inne i en period där allt bara flyter på, så jag försöker att go with the flow så bra jag kan. I dag är en helt icke-speciell dag, jag sitter i CDI (skolbiblioteket) och försöker vänja mig vid att hålla in shift när jag ska skriva punkt men inte när jag ska skriva komma, ni vet vad jag menar. Resten av klassen har språk nu vilket jag slipper. Tycker jag har nog med det redan, typ.

Apropå språk är jag lite frustrerad, för jag har insett hur mycket franska jag missade när jag bodde hos den andra värdfamiljen och aldrig pratade. (Jag är dessutom frustrerad över att Firefox tar mig till början av det jag håller på att skriva och inte till slutet, samt över att jag skriver frågetecken hela tiden när jag ska skriva komma.) Jobbar dock hårt på att ta igen det nu, och det går åtminstone fort framåt.

Nu kom det en fransman och satte sig bredvid mig, mycket distraherande.

Min helg var jätteseg, på det bra sättet, jag var så trött. Anyway... Nu ska jag ha TPE strax, det är en två timmar lång lektion där jag inte gör så jättemycket för vårt projekt går i stort sett ut på att kopiera texter om Jack l'éventreur (Jack the Ripper) från Wikipedia och omformulera dem. Vi ska visst ha lite knivar i nån låda med. N'importe quoi.

Nu ringde klockan så snart kommer mina mateys. Över och under och ut.