Postat 2010-12-18, klockan 16:48:44 i "Äventyr och sånt". Kommentera här (0) »

Le voyage.

I dag har jag hunnit med mycket. Jag har åkt tåg, väntat, åkt tåg igen, väntat, åkt metro, åkt RER, tittat ut genom fönstret på ett snötäckt Paris medan någon spelade dragspel och lagt min sista euro i denne någons pappersmugg för det är inte varje dag någon bara hoppar på tåget och stör magi i håret på en så där, nästan inte kommit in på flygplatsen eftersom min biljett tydligen var för dålig men sedan kvitterat ut all den sammanlagda tur jag sparat genom åren istället för att slösa på Lisebergs lotterier och sådana saker och kommit in i alla fall, varit ytterst förvirrad, stått fyra timmar i en kö för Amsterdamoffer, fått hjälp av en fransk man som såg ut som ett flygplan i ansiktet och därmed ingav förtroende i frågan, ätit medioker men dyr flygplatsmat, varit ännu mer förvirrad men åtminstone mätt, satt mig på en ganska bekväm stol med röd sits och hittat gratis internet medan regnet föll utanför.

Vad ska hända härnäst?


        Postat 2010-12-10, klockan 13:13:44 i "Okategoriserat och sånt". Kommentera här (0) »

Malade.

Skepp ohoj!
Den här dagen skulle jag egentligen ha trampat runt på Paris gator tillsammans med mina arts plastiques-polare, men då jag igår kväll plötsligt råkade bli sisådär trettionio grader varm tyckte jag att det var bäst att stanna hemma istället. Himla tråkigt. Har det emellertid rätt trevligt här hemma. Precis just nu sitter jag och njuter av en utsökt ratatouille och lyssnar på gammal fransk musik, ha ha.

I dag om en vecka är jag på väg mot kylan. Det ska bli trevligt att se er igen. Cheers.


        Postat 2010-12-03, klockan 19:24:47 i "Internat och skola och sånt". Kommentera här (0) »

Des flocons de neige.

I går föll snön på riktigt. Medan resten av klassen satt instängda i spanskaklassrummen satt jag i bâtiment E och tittade på medan marken sakta blev vit. Det var fint. Jag tog lite bilder med mobilen, men jag har ingen sladd så jag kan inte få in dem på datorn... Synd det.
Hur som helst så kom faktiskt ett helt tiotal elever av min klass på tjugofyra till skolan ändå. Wow. Min SVT-grupp bestod sålunda av fem-sex personer. I dag skulle vi lukta på choklad. Så medan snöflingorna fortsatte att lite bortkommet falla utanför fönstren tände vi värmeljus, la chokladbitar på glasbitar och lät dem smälta. Efter den lektionen var vi nog alldeles inpyrda av kakaodoft allihop.
Och sedan fick jag en snöboll i huvudet.

Livet är trevligt och så. I kväll ska jag på cirkus. Om två veckor drar jag till Sverige, där är det tydligen ännu kallare. Och jag som fryser i tusen bitar här. Fast det gör väl inget för jag kommer ändå att komma bort på vägen. Har jag tur hamnar jag på Hawaii eller nåt. Eller i Japan...