Postat 2011-03-26, klockan 18:15:06 i "Helger och lov och sånt". Kommentera här (0) »

Vive le soleil.

Den här veckan har det varit tjugo grader och sol och sådant, och jag har suttit ute i t-shirt och trott att jag skulle brännas sönder till en liten blöt svart fläck i asfalten. Så egentligen tycker jag väl att det är sommar nu men det får man kanske inte säga i mars.

Här är ett fint träd som jag bor granne med:


Här är det fina grannträdet och trädets grannar (mur, stort trädgårdsland, vägskylt), om kvällen:


Här är vad som finns bakom mitt hus:


        Postat 2011-03-22, klockan 21:31:03 i "Internat och skola och sånt". Kommentera här (2) »

Mars.




Två bilder från i dag.
Flyttade till Japan förra veckan, ja alltså, mitt huvud. Japan flyttade till mitt huvud. Så jag, mitt huvud menar jag, flyttade till Japan. Det hängde tydligen ihop. Men nu är jag här igen! Och det är sommar, tänka sig. (Jag fryser visserligen men det är bara för att jag sov insvept i en millimetertunn filt i ett hus utan värme några timmar i lördags. Eller söndags blir det väl. Jag tror jag har feber. Men är det fest så är det.)

Håller på att lära mig ett utdrag ur Racines Phèdre utantill. Det är fjorton rader och jag förstår kanske inte hundra procent av 1600-talsfranskan, men en hel del ändå, och det är fint. Typ:
Je vous ai dit, seigneur, tout ce qui s'est passé.
C'est trop laisser la reine à sa douleur mortelle ;
Souffrez que je vous quitte et me range auprès d'elle.

Oj vilken bitch liksom. Nu ska jag göra nåt kulare, hejdå. Ska berätta om en kul grej (på ett tråkigt vis) nån dag.


        Postat 2011-03-08, klockan 21:46:10 i "Mat och sånt". Kommentera här (1) »

Mardi gras.



I give you... våfflor! (Host googlebild host.) Nä, inga semlor inte, men jättegoda franska våfflor of doom made by värdsyrran. Min värdmamma ville stava det "gauffres", men Google verkade föredra "gaufres", så jag får väl slå upp det när jag orkar.
Och bloggen is död men jag gör inte så mycket mer än sover, springer och äter. Skulle ju kunna ta kort på mig själv i sängen men det skulle kännas lite överdrivet.


        Postat 2011-03-04, klockan 14:14:01 i "Äventyr och sånt". Kommentera här (0) »

Le ciel.



Var på ett fint ställe igår. Det var mysigt och... fint, fast det förblir lite hemligt för jag är för trött för att skriva något vettigt. HÄST! Cheers.